Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 - 17:46

Facebook     Twitter     YouTube     RSS

Τυρός Αρκαδίας - Nέα & Ειδήσεις από τον Τυρό και τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας


Διοργάνωση του Θ' Τσακώνικου Συνεδρίου 14-16 Μαρτίου 2020.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Έναρξη της Επανάστασης του 1821, το «Αρχείον της Τσακωνιάς» διοργανώνει Συνέδριο, με σκοπό τον εορτασμό της Επανάστασης.

Το Θ’ Τσακώνικο Συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί στις 14-16 Μαρτίου 2020 στο Λεωνίδιο , στη Φάμπρικα Πολιτισμού Λεωνιδίου.

 

Το Συνέδριο με τίτλο « Οι Τσάκωνες κατά τα Επαναστατικά και Προεπαναστατικά χρόνια», είναι αφιερωμένο στην έναρξη του εορτασμού για την Επανάσταση του 1821.

 

Το Συνέδριο επιθυμεί να αναδείξει τη δράση των Τσακώνων τόσο στην περιοχή της Τσακωνιάς ( Λεωνίδιο, Πραστό, Σίταινα, Καστάνιτσα, Τυρό, Πέρα Μέλανα και μικρότερους ενδιάμεσους οικισμούς), όσο και σε περιοχές που έζησαν και έδρασαν οι Τσάκωνες (Κωνσταντινούπολη, Οθωμανική Αυτοκρατορία, Ρωσία και Βαλκανικές χώρες) πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης.

 

Καλούνται, όσοι επιστήμονες, φοιτητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές, ιστοριοδίφες, μελετητές της Τσακωνιάς , και πιο συγκεκριμένα της Ιστορίας, της Εκπαίδευσης, της Αρχιτεκτονικής, του Εμπορίου & της Ναυτιλίας, της Καθημερινής ζωής, της Γλώσσας, της Λαογραφίας, των Τεχνών, της περιοχής να συμμετάσχουν στο Θ’ Τσακώνικο Συνέδριο.

 

Το «Αρχείον της Τσακωνιάς» συνιστά ένα πνευματικό ίδρυμα του τόπου με σημαντική προσφορά στη συγκέντρωση, παρουσίαση και αξιοποίηση στοιχείων.

 

Έχοντας ως έδρα του το Λεωνίδιο, το σωματείο στοχεύει στη διάσωση της ιστορικής, γλωσσολογικής και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς της Τσακωνιάς.

 

Μέχρι σήμερα το Αρχείο εκδίδει τακτικά το περιοδικό σύγγραμμα «Χρονικά των Τσακώνων» και μελέτες για την ιστορία, πολιτισμό και γλώσσα Τσακωνιάς. Επίσης, κάθε τέσσερα χρόνια διοργανώνει διεθνή συνέδρια τα πρακτικά των οποίων δημοσιεύονται στα «Χρονικά των Τσακώνων».

 

Τέλος, Την 29η Δεκεμβρίου 2005 ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής Εμμανουήλ Ρούκουνας, παρέδωσε έπαινο στον τέως πρόεδρο του Αρχείου Κωνσταντίνο Τροχάνη, για την πεντηκονταετή κοινωνική, πολιτιστική και επιστημονική προσφορά του σωματείου.

 

 

Θ’ Τσακώνικο Συνέδριο , 14-16 Μαρτίου 2020

 

Λεωνίδιο – Φάμπρικα Πολιτισμού

 

Αρχείον της Τσακωνιάς,

 

http://www.tsakonianarchives.gr/

 

 

 

 

 

 

 

Προσθήκη σχολίου

Newsletter!

Τελευταίες Αναρτήσεις

 

apagio tampela

 

 

 e6647afa89a421b365fca0db25df5d88 XL

 

 

 

ahoranamou

 

 

 

 

 


petra club

ts

 

 

 apelontiritas

 

 

ΔΗΩ1

 

 banner good 70 x 400

 

 

 KARN

 

kakoyri lena

 

Επισκέψεις

Συνεργάτες

  22908541 2157345384290874 1295115643 o       

marneris

Τα του Δήμου

 

 diavgeia      notiakynouria