Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 - 07:54

Facebook     Twitter     YouTube     RSS

Τυρός Αρκαδίας - Nέα & Ειδήσεις από τον Τυρό και τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας


2,1 Εκατομμύρια ευρώ για τον βιώσιμο Αλιευτικό Τουρισμό στη Μεσόγειο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί την ενίσχυση του βιώσιμου αλιευτικού τουρισμού στη Μεσόγειο, μέσω του Tourismed.

Πρόκειται για ένα προσαρμοσμένο επιχειρηματικό μοντέλο που θα επιτρέπει στους αλιείς την τουριστική αξιοποίηση των παραδοσιακών αλιευτικών δραστηριοτήτων με θαλάσσιες τουριστικές διαδρομές, με την προώθηση τοπικών προϊόντων αλλά και με  αξιοποίηση του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου της κάθε περιοχής.

Το μοντέλο θα εφαρμοστεί στην Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Γαλλία παράλληλα με στοχευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και μία καινοτόμο ηλεκτρονική πλατφόρμα προώθησης και δικτύωσης των φορέων της τουριστικής βιομηχανίας.

 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, οι εταίροι από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν συνεργαστεί για την ανάπτυξη, τον έλεγχο και τη μεταφορά του επιχειρηματικού αλιευτικού τουριστικού μοντέλου στην παράκτια περιοχή της Μεσογείου ως εναλλακτική μορφή βιώσιμου τουρισμού, συμβάλλοντας παράλληλα στην διατήρηση του θαλάσσιου οικοσυστήματος και την παραδοσιακή αλιευτική κουλτούρα.

 

Για την ικανοποίηση των στόχων του έργου συνεργάζονται 10 φορείς: Prism Promozione Internazionale Sicilia-Mondo (Ιταλία), Promimpresa srl ​​(Ιταλία), Delfi Partners & Company (Κύπρος), Πανεπιστήμιο Πειραιώς (Ελλάδα), Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Κύπρος), Δήμος Δυρράχιου (Αλβανία) - Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Μασσαλίας (Γαλλία), Petra Patrimonia Κορσική (Γαλλία), Haliéus (Ιταλία), Feports-Λιμενικό Ινστιτούτο Μελετών και Συνεργασίας (Ισπανία) υπό τον συντονισμό του Δήμου της Trabia (Ιταλία).

 

Όλες αυτές οι χώρες, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, έχουν ως κοινή πρόκληση να βρουν νέες λύσεις για την ανησυχητική εξάντληση των θαλάσσιων πόρων, την παρακμή του παραδοσιακού αλιευτικού τομέα και τις αρνητικές συνέπειες του τουρισμού, όπως είναι η κοινωνική εξάρθρωση, η απώλεια πολιτιστικής κληρονομιάς και η οικολογική υποβάθμιση.

 

Συνεπώς, αναφέρεται, «στόχος του έργου είναι η προώθηση ενός αλιευτικού τουρισμού ως βιώσιμη πρακτική στον τομέα του παράκτιου και ναυτικού τουριστικού στην περιοχή της Μεσογείου, με συνολικό προϋπολογισμό 2.1 εκατομμύρια Ευρώ».

 

Πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία μπορούν να βρεθούν στις ιστοσελίδες:


https://www.facebook.com/tourismed.interregmed/ 


http://interreg-med.eu/tourismed/

 

Πηγή:greenagenda.gr

 

 

 

 

Προσθήκη σχολίου

Newsletter!

Τελευταίες Αναρτήσεις

 

apagio tampela

 

 

 e6647afa89a421b365fca0db25df5d88 XL

 

 

 

ahoranamou

 

 

 

 

 


petra club

ts

 

 

 apelontiritas

 

 

ΔΗΩ1

 

 banner good 70 x 400

 

 

 KARN

 

kakoyri lena

 

Επισκέψεις

Συνεργάτες

  22908541 2157345384290874 1295115643 o       

marneris

Τα του Δήμου

 

 diavgeia      notiakynouria