Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 - 17:46

Facebook     Twitter     YouTube     RSS

Τυρός Αρκαδίας - Nέα & Ειδήσεις από τον Τυρό και τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας


Εορτή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

Κάθε χρόνο εορτάζει η ομώνυμη εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος δίπλα από το λιμάνι του Τυρού την παραμονή στην περιφορά της εικόνας κατά μήκος της παραλιακής οδού, χιλιάδες κόσμου από τον Τυρό και τις γύρω περιοχές ακολουθούν την περιφορά της εικόνας.

 

Της Παναγίας

Η γιορτής της Παναγία γιορτάζεται στο Τυρό στην πάνω γειτονιά εκεί συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου βλέποντας την Τυρό από ψηλά με πανοραμική θέα και τον παραδοσιακό οικισμό της πάνω γειτονιάς.

 

Ξανιδάς

Είναι η γιορτή του Αγίου Πεντελεήμονα που γιορτάζεται στις 27 Ιουλίου στην τοποθεσία Πρέγασος και συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμο αφού είναι σημείο συνάντησης τόσο για τους Μελανιώτες όσο και για τον Τυρό. Την ονομασία το πανηγύρι την έχει πάρει επειδή την εποχή εκείνη οι κάτοικοι μάζευαν από εδώ το κλαρί για το κάψιμο του φούρνου που σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων έδινε ιδιαίτερα επιτυχημένο ψήσιμο και μάλιστα έφτιαχνε αφράτα παξιμάδια και νόστιμο ψωμί.
Την παραμονή του Ξανιδά Λαϊκη Ορχήστρα και άφθονο φαγητό και κρασί κρατάει τον κόσμο έως το πρωί να διασκεδάζει. Το κλίμα του οροπεδίου και ο περιβάλλων χώρος είναι  μοναδικός.

 

Προφήτης Ηλίας

Γιορτάζεται στις 20 Ιουλίου στο ομώνυμο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία Μελάνων που βρίσκεται στο Λόφο του Αη Λιά νότιοδυτικά του Τυρού. Η αναβίωση του παλιού πανηγυριού τα τελευταία χρόνια έχει τεράστια επιτυχία αφού οι κάτοικοι του Τυρού και των γύρω χωριών συναντιούνται στο Λόφο που υπήρχει ο Ναός του Απόλλωνα του Τυρίτα στο οποίο οφείλει την ονομασία του ο Τυρός. Το γλέντι με φαγητά και λαϊκή ορχήστρα την παραμονή κρατά έως το πρωί.

 

Αγία Μαρίνα

Στην ομώνυμη εκκλησία στην παραλία Τυρού στις 17 Ιουλίου εορτάζεται η Αγία Μαρίνα. Ακολουθούν εορταστικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία  με την συμμετοχή του τοπικού χορευτικού συγκροτήματος και λαϊκής ορχήστρας.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012 21:44
Διαβάστε περισσότερα...

Newsletter!

Τελευταίες Αναρτήσεις

 

apagio tampela

 

 

 e6647afa89a421b365fca0db25df5d88 XL

 

 

 

ahoranamou

 

 

 

 

 


petra club

ts

 

 

 apelontiritas

 

 

ΔΗΩ1

 

 banner good 70 x 400

 

 

 KARN

 

kakoyri lena

 

Επισκέψεις

Συνεργάτες

  22908541 2157345384290874 1295115643 o       

marneris

Τα του Δήμου

 

 diavgeia      notiakynouria